lányok könyve

Gyakorló anyuka vagyok, egy 11 éves leány gyermekkel, így egy tini nevelésének minden örömével és az összes hideg zuhanyával együtt. A blogom elsősorban a tiniknek szól. Egyszerű receptek lépésről lépésre, hogy meg tudjátok lepni a családot, vagy a barátnőket, néhány praktika a háztartáshoz, egy kis kreativitás az ajándékozáshoz.

Archívum

házi testradír

2011.10.11. 15:31

szerző: csakjóhíremvan

Manapság már szinte mindent megvásárolhatunk, a legkülönbözőbb árakon, csomagolásban és összetételben kínálják a kozmetikumokat az illatszeres pultok. Ugyanakkor egyre többször találkozom tudatos vásárlókkal, akik tudni szeretnék pontosan,mi van a megvásárolt termékben, sőt igényük van arra, hogy ha ez egyszerű maguk állítsák össze kozmetikumukat.

Most két nagyon egyszerű test- és arcradír receptet osztok meg veletek.

Mielőtt azonban kipróbálnátok, valamit tisztázni szükséges: ezek a radírok kizárólag azoknak jók, akiket a természet száraz, vízhiányos bőrrel "áldott meg"

Semmi másra nem lesz szükséged, mint 1-2 dl olivaolajra, egy evőkanál mézre, 5 evőkanál sóra.

Testradír: Én a kádba, vagy a zuhanytálcába szoktam beleállni, ezzel elkerülhetők a nem kívánatos lecseppenések és foltok. Lentről felfelé bekenem először az egyik lábamat az oliva olajjal, majd azonnal jön rá a só és jó alaposan lentről felfelé haladva átdörzsölöm a lábamat. Ezt az egész testen folytatom, majd vagy beleülök egy jó forró kád vízbe és ejtőzöm egyet, vagy letusolok és még jobban felfrissülök. Jöhet türcsi és a bársonyos bőr élvezete, ami még legalább két napig ilyen táplált, bársonyos marad testápoló nélkül.

 

 

Arcradír: Egy evőkanál mézbe beleszórók -mondjuk- egy teáskanálnyi sót és óvatosan belenyomkodom a mézbe. Most ezt a masszát ráügyeskedem a száraz arcomra és átdörzsölöm az egész arcomat a szemek környékének kihagyásával. A masszát még rajta hagyom 5-10 percig.Nem kell, hogy vizes legyen az arcbőrünk mielőtt felvisszük a mézet, mert az arc melegétől a méz lazulni, folyósodni fog. Ha letelik az 5-10 perc, jó alaposan mégegyszer átdörzsölöm az arcomat a sós mézzel, lemosom és gyönyörködhetek a felfrissült, kisimult arcbőrömben.

Címkék: blog életmód csajok szépségápolás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lanyokkonyve.blog.hu/api/trackback/id/tr343287484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása